Pizza šneci

01.08.2011 17:04

Tohle jídlo je pro mě tak trochu legenda, známí to nosí na akce a už víckrát jsem to jedla, teprv nedávno mě ale napadlo to taky zkusit. Sladké sice ráda peču, ale až tak moc ho nejím. Tohle jsem ale schopná sníst úplně sama třeba za večer :-D.

 

Fotka - celek

Fotka - detail

 

Recept

přísady:

listové těsto (500g), šunkový salám (200g), vysočina nebo slanina (100g), tvrdý sýr (200g), kečup (asi 8 lžic), provensálské koření (3 lžíce), grilovací nebo podobné koření (3 lžíce), cibule (1 větší nebo 2 menší), hladká mouka pro rozválení těsta, vejce (2), pepř

postup:

Listové těsto rozválíme na dva podlouhlé pláty (pokud máte hodně prostoru a nevadí vám šneci trochu větší, udělejte jen jeden), ty pomažeme ve kečupem (necháme si pruh o šířce asi třetiny nahoře prázdný, který jenom pomažeme vajíčkem, aby se nám dobře zavinovalo a váleček držel pohromadě) a zasypeme cibulí a kořením. Poklademe šunkovým salámem, vysočinou a sýrem, potom zamotáme do válečků a přimáčkneme. Pokud dáme váleček potom alespoň na hodinu do lednice, bude se to lépe krájet a šneci tak budou kulatější. Mokrým nožem krájíme na kolečka, naklademe na plech pokrytý pečícím papírem. Potom lehce potřeme kraje vajíčkem, posypeme pepřem (lze ho přidat už před srolováním) a pečeme 10 minut na 200°C.