Máslová buchta
Vypadá jako obyčejný perník, přesto ale chutná úplně jinak - poleva, která se tam přidává až úplně nakonec, mu dodává výrazkou chuť a vláčnost, mimo to je velmi snadný a rychlý.
Recept
přísady:
máslo či rostlinný tuk (250 g – 1 celé), cukr krystal (2 hrnky), voda (1 hrnek), kakao (4 lžíce), polohrubá mouka (2 hrnky), vanilkový cukr, prášek do pečiva, vejce (3), kokos, ořechy
postup:
Rozpustíme máslo na mírném ohni, přidáme cukr, vodu a kakao a mícháme než se cukr rozpustí. Půl hrnku směsi schováme, zbytek smícháme se zbytkem surovin (2 hrnky mouky, vanilkový cukr, prášek do pečiva a 3 vejce). Plech vytřeme a vysypeme hrubou moukou. Pečeme 30 minut při 180°C. Hned po vytažení potřeme zbytkem směsi a posypeme kokosem či ořechy.