Špenátová polévka

13.08.2011 19:56

Často si říkám: "Jak může někdo nemít rád špenát?"... Obzvlášť v kombinaci s mou nejoblíbenější surovinou - vejci (v tomto případě na tvrdo), se stává mojí nejoblíbenější z polévek, které vařím.

 

Fotka - celek

Fotka - detail

 

Recept

pro 5 osob, příprava trvá 40 minut

přísady:

balení špenátového protlaku (450 g), cibule (2), česnek (3 stroužky), máslo (4 lžíce), hladká mouka (5 lžic), mléko (0,5 l), voda (1 l), sůl, natvrdo uvařená vejce (3)

postup:

Oloupanou cibuli necháme vzpěnit, zasypeme moukou a necháme zrůžovět. Za stálého míchání přidáme mléko a vodu, nerozmrazený protlak. Osolíme, přivedeme k varu a pod pokličkou povaříme 15 minut. Nakonec přidáme česnek a ozdobíme vejcem natvrdo.